Tocăniță cu ardei kapia

  Așa am numit-o, de fapt eu am vrut să pun în ceaun ce am prin casă și să-mi liniștesc foamea. Eu mănânc numai când mi-e foame, când simt un gol măricel în stomac, asta înseamnă că stomacul este gol și poate primi hrană pentru digestie. Niciodată să nu mâncați doar de poftă, sau e o ocazie și nu trebuie ratată, trebuie să mâncați doar când vă este foame, clar.

Să vă spun ce am bucătărit în această seară (ora 18) : am copt doi ardei kapia și după ce i-am curățat, i-am pus taiați pătrățele peste o ceapă mare românească, cea plată, nu rotundă, am taiat felii subțiri un ardei gras și l-am adăugat în ceaun împreună cu 5 caței de usturoi. Am pus și căteva măsline gemlik (le-am scos sâmburele) și când ardeiul gras sa înmuiat puțin, am pus și o roșie decojită taiată cubulețe. Puțin piper și boia dulce (ușor iute, după cum zicea băbuța din piața de langă gara Brașov). Să vă spun drept, am pus și puțină pastă de roșii făcută de maestrul Mihai ( http://www.organicplus.ro/ ).  Mămăliga e din mălai de la Moara cu pietre, bineînțeles. 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *