Faina orez

Faina integrala din orez cultivat in Romania.

  Orezul brun detine o serie intreaga de beneficii pentru sanatate, fiind recomandat de medicii nutrionisti in detrimentul orezului alb. Diferenta dintre aceste doua cereale nu consta doar in culoare, ci si in calitatile nutritionale oferite de fiecare in parte. In timp ce orezul alb este mai apetisant si mai pufos prin gatire decat orezul brun, cel din urma recupereaza teren din prisma impactului pe care il are asupra sanatatii.
Orezul brun este forma integrala a cerealei, fiindu-i indepartat doar stratul superior. Prin urmare, acesta pastreaza intreaga cantitate de fibre si germeni, partile cele mai bogate in nutrienti vitali.
Orezul alb este cereala care si-a pierdut prin macinare taratele si germenii de orez, fiind mai sarac in fibre si nutrienti. Acesta trece printr-un proces complex de rafinare, care inlatura stratul de aleuron, bogat in uleiuri esentiale (ce determina orezul integral sa rancezeasca mai repede decat cel alb, rafinat).
Deci, daca folosim orez alb, nu ne alegem cu nimic bun pentru organismul nostru si daca folosim orez integral, nu prea ne iese nimic bun la gust.
Si atunci….am bagat orezul integral in moara cu pietre, sa se macine incet si la temperatura “camerei”(max. 30 grade Celsius) si a iesit o faina integrala de ti-e mai mare dragul. Nu mai zic ca orezul este cultivat la noi in Romania.
Pentru cei care au intoleranta la gluten am pregatit o moara cu pietre unde macin numai orez si porumb.
Greutate 100 boabe:
Valoare energetica kcal/kJ   344 / 1456
Proteine g/100g 7,6
Glucide g/100g  68,6
Grasimi g/100g  3,1
Din care saturate g/100g  0,75
Fibre g/100g  5,7
SODIU   0,55
ZAHARURI  0,72


Adrese cu retete din faina integrala de orez:
http://www.ghidulvegetarianului.ro/index.php/despre-copii/retete/dulciuri/254-biscuiti-din-faina-de-orez-integral
http://www.retetelemeledragi.com/2014/05/biscuiti-cu-faina-de-orez.html/
https://www.lauraadamache.ro/2014/07/biscuiti-cu-faina-de-orez-si-ciocolata.html
http://www.urbanlifestyle.ro/clatite-cu-faina-integrala-de-orez-1an
http://www.alinaavram.ro/2015/10/chec-cu-faina-de-orez-fara-gluten.html
http://www.jocurban.ro/2013/04/biscuiti-sarati-cu-faina-de-orez-fara-gluten/
http://frommegwithlove.ro/2015/08/biscuiti-cu-faina-de-orez-si-ciocolata-reteta-in-imagini.html

Pentru a cumpara acest produs, va invit sa accesati pagina principala.

2 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *