Chiftelute de dovlecel

     Să fi trecut, zic eu din câte îmi amintesc, 4 ani de când mă aflam într-o biserică de lângă Palatul Copiilor din Bucureşti. Se termină slujba şi o doamnă începe să împartă în biserică chifteluţe de dovlecel. Am primit chifteluţa, am mâncat-o şi fară să stau prea mult  să mă gândesc, o abordez pe cucoană să-mi spună cum se fac bunătaţile astea. Vă dau reţeta pentru că e mare greşeală din partea mea dacă o ţin numai pentru mine.

Ingrediente:
2 kg. dovlecei
1 legătură de mărar stufoasă sau 2 legaturi mai subnutrite
4 linguri de făină integrală
2 linguri de făină albă
piper după gust
2 ouă de ţară
sare


La început a fost dovlecelul…   ras prin răzătoarea mare cu tot cu coajă.

Jpeg

 

Se presară sare peste dovlecelul ras, se frământă pentru omogenizare şi se lasă 10 minute. Secretul ăsta l-am învăţat pe parcurs, la început nu puneam sare şi ieşea o pastă apoasă de nu puteam să formez chifteluţele.

Jpeg

 

După 10 minute, storc dovlecelul cu mana.

Jpeg

 

După stoarcere trebuie să arate aşa, unde adaugăm mărarul, ouale, piper, făina albă şi integrală musai de la Moaracupietre.ro 

 

 

Jpeg

 

Jpeg

 

 

 

Jpeg

 

Se pun la prăjit într-o tigaie de fontă şi în ulei de floarea soarelui presat la rece .

Jpeg

 

Jpeg

 

Jpeg

 

Dacă se găseşte puţină brânză de oaie prin frigider…

Jpeg

Jpeg

 

Va urez pofta buna !

Presimt că de mâine o să crească cererea de dovlecei . 

1 răspunde
  1. irina
    irina says:

    Adaugă o ceapă dată pe răzătoarea mică (stoarsă tot așa ca dovleceii )și pune și un cățel de usturoi.
    Poți pune și puțină brânză în compoziție.

    Succes!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *