Orez integral cultivat in Romania

  Acest produs il puteti comanda de aici >>>

 

   La mine nu doar afacerea in sine are o poveste, fiecare produs are povestea lui.

 

Intotdeauna am socotit orezul ceva ieftin, in armata il numeam balastru, ceva care se umfla mult si lipsit de gust.
Am vazut in plafarul din colt orez integral, am avut asa o atractie catre el si bineinteles, l-am cumparat. Cand am ajuns acasa, nevasta-mea: Ai  luat orez integral, nu e bun de nimic, nu se fierbe, ramane tare. L-am aruncat. In cap mi-a ramas acest orez integral si daca nu fierbe, macar sa-l macin, ca de, am moara cu pietre si uite asa, am gasit doua cliente care mi-au spus ca daca hidratez orezul integral 48 de ore(la frigider), devine o minunatie, si asa este.

 

Făină de secară

 

Acest produs il puteti comanda de aici >>>

 

 

Am început activitatea mea de morar în noiembrie 2015, prima cereală fiind grâul.     După un an am găsit un porumb de calitate la Institutul de cercetări din Fundulea și am început să produc și mălai. Au trecut 3 ani de la primul meu „măcinat” și pot spune că am găsit și o secară demnă de moara mea, ca atare o pot împărți cu voi.

 


 Secara este una dintre cele mai importante culturi de cereale din lume.


MAMA SI FICA  Paine maia cu secara macinata la moara cu pietre: 50% secara 50% intermediara grau. Pana acum am folosit faina de secara bio doar din magazine naturiste, dupa ce am experimentat si faina de secara macinata la moara cu pietre, va pot spune ca e o diferenta enorma: miros si gust divine, putin inspre dulceag, consistenta diferita, deci calitatea macinarii face diferenta 😉 Eu astazi la mic dejun am servit paine de secara cu humus si rosioare de gradina. Yumiii!”

Tocăniță cu ardei kapia

  Așa am numit-o, de fapt eu am vrut să pun în ceaun ce am prin casă și să-mi liniștesc foamea. Eu mănânc numai când mi-e foame, când simt un gol măricel în stomac, asta înseamnă că stomacul este gol și poate primi hrană pentru digestie. Niciodată să nu mâncați doar de poftă, sau e o ocazie și nu trebuie ratată, trebuie să mâncați doar când vă este foame, clar.

Să vă spun ce am bucătărit în această seară (ora 18) : am copt doi ardei kapia și după ce i-am curățat, i-am pus taiați pătrățele peste o ceapă mare românească, cea plată, nu rotundă, am taiat felii subțiri un ardei gras și l-am adăugat în ceaun împreună cu 5 caței de usturoi. Am pus și căteva măsline gemlik (le-am scos sâmburele) și când ardeiul gras sa înmuiat puțin, am pus și o roșie decojită taiată cubulețe. Puțin piper și boia dulce (ușor iute, după cum zicea băbuța din piața de langă gara Brașov). Să vă spun drept, am pus și puțină pastă de roșii făcută de maestrul Mihai ( http://www.organicplus.ro/ ).  Mămăliga e din mălai de la Moara cu pietre, bineînțeles. 

Ce spun clientii

Va multumesc frumos!

De asemenea, as dori sa va multumesc pentru munca minunata pe care o faceti!

Faina proaspat macinata, curata este incomparabila cu cea din magazine:

  • Aluatul de paine iese legat si creste superb (cu faina din magazin iesea lipicios si crestea mult mai putin), iar painea coapta nu iese sfaramicioasa ca cea facuta cu faina de la raft

  • Painea are un gust… divin

  • Maiaua are o cu totul si cu totul alta textura si o alta mireasma. O hranesc cu faina integrala si iese densa si miroase atat de frumos, a paine. In schimb cu faina de la raft iesea ca un terci si mirosea prea tare a acru

  • De asemenea, am crezut ca am intoleranta la gluten. Ei bine, se pare ca organismul meu nu tolereaza faina din comert, care numai faina nutritiva nu mai este si este si stropita cu diverse substante pentru a nu mucegai. Am testat tipurile de faina, alternativ, si a fost evident ca faina din comert imi face rau.

Inca o data, va multumesc pentru ca acordati atentie calitatii!

Cu stima,

Iulia Marascu

Brasov


   Multumesc!

Painea de la Claudia ne este deja cunoscuta prin intermediul Nod Verde. Pe cat de cunoscuta, pe atat de indragita 😉
Am facut deja comanda pe site si am impartit faina si malai la toate vecinele :)) Aveam nevoie de produse cat mai repede, dar pachetul a ajuns mai repede decat as fi ajuns eu sa o cumpar de undeva :)) Multumim tare fain. Cum se termina stocul pe palier, revenim cu o comanda.
Spor la macinat si o saptamana usoara sa aveti!

Louana David

Cluj


     De ce este painea asta cu suflet, asa cum bine o numesc eu, asa de buna?! Pentru ca ceva se intampla, atragi niste energii, niste oameni cu acelasi suflet mare, planetele se aliniaza altfel parca doar pentru tine. Trebuie sa mentionez acesti oameni si evenimente care m-au influentat pe mine profund in activitatea de brutarita: am inceput cu site-ul Codru de paine a lui Codruta Popa, care efectiv prin fiecare poveste scrisa acolo mi-a transmis viral microbul painii artizanale, o bijuterie acest site; mai apoi am descoperit site-ul moara cu pietre al unui om minunat Adrian Vlad, caruia ii multumesc pentru o asa ideea geniala, cand astazi totul este tehnologizat, dansul s-a gandit sa se dea un pas inapoi si sa reinventeze moara de altadata si sa vina in atentia celor care vor o paine adevarata cu faina lui sanatoasa si nu in cele din urma, deocamdata, minunata brutarita Claudia Crisan care detine Brutaria Claudia din Cluj, pentru intalnirea atat de bogata in arome, veselie si informatii mai mult decat utile pentru mine. Va multumesc dragilor, la fel cum le multumesc si celor care ma solicita! 😘😘😘

V-ați urcat in trenul potrivit si foarte bine ați făcut, ca ați readus la viață morăritul din trecut si ne putem bucura si noi cei care suntem pasionați de o pâine buna sa beneficiem de o faina buna! Felicitări pentru reușită!

Drutu Dinuta

Brasov


   Wow…Spelta (altus), paine 100% spelta si maia…nu am gustat paine cu spelta pana astazi, dar este magnifica, nu as da-o pentru nimic in lume…d-le Adrian Vlad sunteti minunat, Doamne ajuta sa reusim sa schimbam, noi si toti cei care prepara paine cu maia, mentalitati si sa inceapa oamenii sa manance, in numar cat mai mare, paine romaneasca adevarata, prin eforturi comune cine stie 

Mama si fica

Brasov


Si eu pot sa va spun ca faina este extraordinar de buna. Turtele pe care le facem cu faina T80 in amestec cu cea integrala au un gust de nedescris…. Trebuie incercat!!! Pana sa cumpar aceasta faina, nu m-am gandit ca ea poate da gustul preparatului…. Fie ca este paine, turta, gogosi sau orice altceva..

Violeta Fiscuci


  Painea de ieri. Am testat 67% faina T80 (o faina puternica – proteina 14,3) si 33% faina spelta 650 – ambele de la Moara cu Pietre. Maiaua am hranit-o de cateva ori cu T80 inainte de a o folosi la paine si incepand cu a doua hranire, a fost mereu cu volumul triplat. Mi-a placut foarte mult mirosul maielei – dulceag, aromat!

Ana A. Negru


   Buna seara, am ajuns in sfarsit la Obor sa achizitionez faina de la dumneavoastra. Azi am mancat o paine adevarata facuta in casa, chiar daca sunt „incepator”… Va felicit pentru calitate!
Pe lista mea de cumparaturi nu va mai exista „paine”.
O seara buna,
Cristian.


   Nici nu am cuvinte sa descriu mirosul painii integrale, nu pot sa explic finetea, delicatetea si usurinta cu care lucram cu faina de la Moara cu Pietre. Am ramas fara materie prima cateva zile si am cumparat din hypermarket, a fost un dezastru: foetaj compromis, croissante prabusite, paine cu gust si miros de carton.
Moara cu Pietre are ceea ne trebuie noua si suntem tare mandrii sa va avem colaboratori.

Artisan Bakery


  Faina este minunata , painea miroase a paine adevarata, Cand fac livrarile, in masina miroase demential .
Multumim 👏🌾🍀🌈

Baillius Camelia 


 Stimate domn, pot confirma că dvs. cu pasiunea pentru ceea ce faceți acum si produsele dvs. schimbați destine. De când am descoperit făina dvs. a încolțit in mintea mea, si asta doar datorita dvs. ideea unei brutării. De asemenea si eu pot confirma, ca in meseria mea de contabilă, sau acum, fosta contabila, aprecieri pt ceea ce făceam au fost puține sau inexistente. Mulțumirea pe care o vad, o simt si mi-o transmit cei care-mi consuma painea cu faina dvs. este făra egal. Va mulțumesc ca existați si va respect pt munca depusa.

Link facebook

Făină albă de patiserie 000

   Nu e făină măcinată la moara cu pietre, nici nu am cum să scot făină albă la acest tip de moară, dar sunt foarte mulți clienți care mă întreabă dacă am acest produs, așa că  am pus sacii de grâu în „căruță” și m-am dus la o moară cu valțuri aproape de Comana, jud. Giurgiu. Ce a ieșit vă spun acum, o făină curată, doar grâu măcinat și nimic altceva, numai bună de cozonaci și alte produse asemănătoare. 

Tărâțe de orez cu germeni

Acest produs il puteti comanda de aici >>>


    Nu știu dacă chinezilor le-a dat prin cap să facă borș din tarâțele de orez, dar mie mi-a dat. La fel de acru, cu  gust diferit față de cel din tărâțe de grâu, borșul din tărâțe de orez sper să prindă în Romania. De acum în colo, cei cu intoleranță la gluten, pot prepara un borș de peste sau orice altă ciorbă acrită cu borș.

 Dacă tot macin orez integral, am zis să pun deoparte  tărâțele, că or fie ele bune la ceva. Am tot citit despre ele și surpriză, sunt foarte sănătoase.

    

          PROPRIETĂȚI  UTILE,  MODUL  DE  UTILIZARE, SLĂBIRE ȘI DETOXIFIERE

 

   Tărâțele – un produs secundar al prelucrării diferitelor cereale.  Tărâțele de orez sunt un produs mai puțin cunoscut , dar cu toate acestea , acest aspect nu a diminuat valoarea lui. Tărâțele de orez au multe proprietați utile , indispensabile în dieta.

  UTILIZAREA TĂRÂȚELOR DE OREZ

   Principala proprietate utilă a tărâțelor de orez : capacitatea de a curăța organismul de toxine , alergeni. Tărâțele absorb apa , se umflă , dar nu se dizolvă. Tărâțele tranzitează sistemul digestiv , absorbând substanțele nocive , ajutând excreția în mod natural.

   Utilitațile tărâțelor de orez :

  • Ajută la îmbunătățirea funcției ficatului , rinichilor și ale sistemului excretor.

  • Ajută la pierderea în greutate, reduce colesterolul din sânge și reduce senzatia de foame.

  • Cu o cantitate suficientă de apă, pot fi utilizate pentru tratarea constipației, inclusiv cea cauzată de intestin lenes.

 

 Cum  se pregătește produsul pentru consum :

 Tărâțele de orez pot fi consumate în formă uscată , dar nu vor avea niciun folos. Fibrele grosiere trebuie să se înmoaie. Numai în formă umflată ele cresc motilitatea intestinală , absorb substantele nocive și încep să lucreze.

Cum se inmoaie taratele de orez :

 Se adaugă apă clocotită , astfel încât să acopere cu 2 centimetri  tărâțele,  se lasă timp de cel putin 20 de minute, apoi excesul de apă este scurs. Ceea ce rezultă poate fi consumat ca atare , dar este mult mai ușor și mai interesant a fi utilizat în diferite feluri de mâncare. Produsul se adaugă la supe , salate, produse de patiserie si lista poate continua în funcție de imaginația fiecăruia.

 

  Dozare :

  Porția zilnică maximă de tărâțe de orez nu trebuie să depășească 30g.

  Tărâțele de orez sunt considerate a fi una dintre cele mai moi tărâțe , dar trebuie să se înceapă cu porții mici de 5g. Într-o săptămână se poate ajunge și la 30 gr.  Pe langă apa rezultată în urma macerării , trebuie să se bea imediat , suplimentar 200 ml. apă sau alt lichid.

În cazul în care acestea sunt utilizate în scopul pierderii ăn greutate , este bine a fi consumate dimineața.

Pentru micul dejun: amestecați o lingură de tărâțe de orez cu germeni cu amestecul de muesli uscat sau cerealele pentru micul dejun și apoi turnați laptele, sucul sau iaurtul.
Pentru coacerea pâinii, prajiturilor, biscuiților, etc: înlocuiti 10-20% din faină cu tărâțe de orez cu germeni și amestecați în făină.
Pentru salate, presărați o lingură de tărâțe cu germeni peste salată sau amestecați în sosul de salată.

 

Utilizarea pentru slăbire :

Tărâțele de orez pot fi adăugate în dietă în locul tărâțelor de ovaz sau de grau. Produsul ajută organismul să scape de grasimi , colesterolul rău și de asemenea, curăță intestinele. Datorită capacitații de absorbire a apei , o porție de 30 gr.  de tărâțe înmuiate, poate reprezenta un mic dejun sănătos sau poate fi consumată înainte de masa de pranz, pentru a elimina senzația de foame.

IMPORTANT ! Indiferent de metoda aleasă pentru pierderea în greutate , cu tărâțe de orez, aceasta va functiona doar consumand 2,3 litri de apă pe zi. Lipsa apei va cauza constipatie.

  Utilizarea în cosmetică :

 Tărâțele de orez sunt utilizate pe scară largă în industria  cosmetică din Japonia. Cel mai adesea sunt folosite pentru curățare și exfoliere.

Curătă blând porii și elimină excesul de sebum , înmoaie pielea și nu o deshidratează. În Japonia antică, orezul era adesea folosit în loc de săpun. Tărâțele erau puse în saci de panză , suspendați în apă și folosite pentru spălarea feței și a corpului.

 

 Tărâțe de orez pentru spălare :

Tărâțele se amestecată cu puțină apă până la o consistență cremoasă. Masa rezultată este aplicată prin masare , după 2 minute se clatește cu apă caldă.

 Scrub de tarate de orez :

Nu este necesară înmuierea în prealabil. O cantitate mică de produs amestecat cu spumă sau gel pentru spalare, se aplică pe pielea curată, se face un masaj usor și se spală după 2 minute.

 

 Contraindicații :

În ciuda beneficiilor pentru corpul uman , produsul nu poate fi folosit de oricine. În prezența bolilor cronice este de dorit să se consulte un medic (ex : boli ale sistemului digestic , idiosincrasie , în timpul sarcinii și alăptării , copii până la vârsta de 12 ani).

Nu poate fi combinat aportul de tărâțe de orez cu orice medicament , complexe de vitamine. Pentru ca medicamentul să aibă timp să actioneze , trebuie sa fie o pauză de cel putin 2 ore.

 

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultati un medic specialist.”

 

 

Painea

 SĂ NU ARUNCI, COPILE,
PÂINICA JOS NICICÂND
CĂCI UNDEVA, DEPARTE,
PLÂNGE UN COPIL FLĂMÂND.

ŞI CATĂ-UN COLŢ DE PÂINE
PRIN URNE-NFRIGURAT,
ŞI DACĂ N-O GĂSEŞTE
ADOARME-NLĂCRIMAT.

ŞI-N SOMN CE I SE-ARATĂ,
TU SĂ-ŢI ÎNCHIPUI, POŢI?
PĂMÂNTUL CA O PÂINE
CE-AJUNGE PENTRU TOŢI!

Painea cu maia si beneficiile sale pentru sanatate

Cum am “uitat” de painea cu maia?

   Cei mai multi dintre noi nu stim ca, inainte de 1950, majoritatea fabricilor de paine lucrau in 2 schimburi de muncitori, deoarece aluatul trebuia fermentat in timpul noptii, procesul de fermentatie naturala fiind lung si lent. Printre primele lucruri pe care le-au facut marile corporatii, in scopul maximizarii profitului, a fost de a introduce fermentarea rapida (3 ore de la inceput pana la sfarsit), eliminand astfel necesitatea celui de-al doilea schimb. Aceasta decizie de reducere a costurilor, aparent inofensiva, s-a dovedit a avea un impact incredibil asupra sanatatii populatiei.

Schimbarile majore din industria de panificatie, au fost un dezastru care a trecut in mare parte neobservat si multi inca nu cunosc aceste aspecte. Astazi, unele brutarii produc paine in doar 40 de minute de la inceputul aluatului!!!!! Publicul larg consuma produsele de panificatie din comert, nu este informat asupra efectelor prelucrarii comerciale a painii.

Painea cu maia, al carui proces de preparare dureaza minim 8 ore sau mai mult, nu se gaseste aproape nicaieri, decat in propria ta bucatarie. In variantele de paine din comert, nivelul drojdiei este atat de ridicat, la fel si alti acceleratori, amelioratori si agenti de crestere, incluzand bromura, o cunoscuta otrava pentru tiroida.

Painea de tip „Fast-Food” este una dintre cele mai distructive alimente implementate in dieta moderna, cu atat mai mult cu cat painea este unul dintre alimentele de baza.

Graul, atat de prost preparat si, implicit – prost digerat, este unul dintre factorii majori ce determina actuala epidemie de intoleranta la gluten, sindromul colonului iritabil, obezitate, diabet, candidoza si multe conditii alergene ce contribuie la aparitia cancerului.

Doar atunci cand glutenul din grau este fermentat in mod corespunzator, este sanatos pentru consumul uman. In cazul in care fermentatia nu se produce asa cum trebuie, glutenul este unul dintre cele mai alergenice alimente pe care le consumam. Citeste in acest articol mai multe informatii despre gluten. 

In ceea ce priveste graul si glutenul, problematica devine similara cu dilema soia – care, de asemenea, poate fi considerata un aliment sanatos, doar in cazul in care este fermentata suficient de lung timp. 

Principalele motive pentru care sa te reintorci la consumul de paine cu maia

Graul, corect fermentat, contine 18 aminoacizi (proteine), carbohidrati complecsi (o sursa foarte eficienta a energiei), vitamine B, fier, zinc, seleniu si magneziu si maltaza.

In procesul de fabricare a painii cu maia, in timpul cresterii, tarata din faina este sparta, eliberand nutrientii in aluat. Acidul fitic din cereale trebuie sa fie 90% neutralizat, pentru ca mineralele, concentrate in tarate, sa poata sa fie absorbite in organismul uman. Conform experimentelor efectuate in Belgia, fitin-ul poate fi neutralizat doar prin actiunea bacteriilor si drojdiilor naturale si intr-o masura mai mica, prin coacere. In painea dospita natural, combinatia elimina tot acidul fitic, in timp ce in painea comerciala acesta ramane in proportie de aproximativ 90%.

In painea cu maia, carbohidratii complecsi sunt descompusi in zaharuri simple, mai digerabile si proteinele in aminoacizi . Procesul de fermentare, datorat partial lactobacililor, face din consumul alimentar de paine de buna calitate, un ajutor pentru digestia tuturor produselor alimentare ce contin carbohidrati complecsi, inclusiv alte cereale, leguminoase si legume. Painea cu maia ajuta la restabilirea functionarii normale a tractului digestiv.

Intr-un studiu comparativ efectuat asupra efectelor painii cu maia versus painea din comert, cercetatorii au raportat ca painea cu maia a scazut semnificativ nivelul de glucoza serica si rezistenta la insulina : “S-a concluzionat ca maia-ua poate Imbunatati semnificativ caracteristicile nutritionale ale amidonului”. Painea cu maia are un indice glicemic de 68, spre deosebire de alte produse de panificatie, ce au un indice glicemic de 100. Popoarele care consuma alimente cu un indice glicemic mic tind sa aiba o incidenta mai scazuta a bolilor, cum ar fi diabetul zaharat .

Painea cu maia nu ingrasa! Majoritatea persoanelor care au probleme cu greutatea, se feresc sa consume paine si produse de panificatie (si pe buna dreptate!). De multe ori nu reusim sa ne abtinem de la consumul de produse fainoase. Insa nu e cazul painii cu maia, care datorita procesului de fermentatie natural, are indexul glicemic foarte mic si contine substante nutritive ce contribuie la imbunatatirea digestiei. Cunosc pe cineva care a slabit 10 kg, singura schimbare facuta in alimentatie fiind consumul de paine cu maia, in loc de paine “Fast-Food”.

Painea dospita naturala, datorita fermentilor sale benefici, recreeaza populatia de bacterii prietenoase din tractul de absorbtie. Rezultatul final este o imbunatatire semnificativa a digestiei. Numeroase studii demonstreaza ca populatiile cu cel mai mare aport alimentar de fibre au si cea mai mica incidenta a cancerului de colon .

In timpul procesului de fermentare, se produce acid acetic – ce inhiba, in mod natural, dezvoltarea mucegaiurilor. Acest lucru inseamna ca painea cu maia nu are nevoie de conservanti, E-uri si alte adaosuri toxice, substante intalnite cam in toate produsele alimentare din comert. Painea cu maia se autoconserva natural.

Iata ca, in curand, se fac doi ani de cand consum doar paine cu maia! Chiar si atunci cand plec din oras, am grija si iau cu mine painea facuta in casa. Doar aceasta paine o simt ca fiindu-mi benefica. 

In Bucuresti si in marile orase se organizeaza frecvent ateliere de facut paine cu maia. Iti recomand sa urmaresti si sa nu ratezi ocazia de a participa la un astfel de atelier. Prietenii mei de la Moara cu Pietre, de exemplu, tocmai au facut un atelier si stiu ca mai au in plan si altele. Ii poti contacta pentru detalii cu privire la atelierele de paine cu maia, pentru a-ti cumpara cea mai buna si adevarata faina sau pentru a-ti da niste maia.

Sursa: http://www.hranatate.ro/painea-cu-maia-si-beneficiile-sale-pentru-sanatate/